ενα-online

Το “ενα-online διαδικτυακό φροντιστήριο” είναι η λογική συνέχεια στον ψηφιακό κόσμο, του φυσικού μας φροντιστηρίου, που απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να έχουν εύκολα «φυσική» πρόσβαση στα φροντιστήριά μας για διάφορους λόγους.

Η ανάγκη , λόγω των συνεχόμενων lockdown, της εξερεύνησης νέων τρόπων επαφής με τους μαθητές μας και της παροχής υψηλής ποιότητας μαθημάτων που δεν υστερούν σε σχέση με τα «δια ζώσης» μαθήματα που τόσα χρόνια παρέχουμε, μας οδήγησε στη δημιουργία του “ενα-onlineδιαδικτυακού φροντιστηρίου μας.

               ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Όλες οι παροχές μας (βιβλία, διαγωνίσματα, ενημέρωση γονέων, σεμινάρια συμβουλευτικής, συμπλήρωση μηχανογραφικού…) προσαρμόστηκαν, ώστε να μπορούν και οι «διαδικτυακοί» μας μαθητές, να έχουν άμεση πρόσβαση, ώστε να τα απολαμβάνουν από την άνεση του σπιτιού τους. 

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

– Υπολογιστή ή laptop ή tablet

– σύνδεση στο internet

– Μικρόφωνο

– Ηχεία ή ακουστικά

– Κάμερα

Σε ένα laptop, συνήθως κάμερα, μικρόφωνο, ηχεία είναι ενσωματωμένα!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

– Ο καθηγητής, συνδέεται με τους μαθητές στην εικονική τάξη, αποκτώντας άμεση οπτική και ακουστική επαφή μαζί τους.

– Οι εργασίες των μαθητών αποστέλλονται στον καθηγητή μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και διορθώνονται-σχολιάζονται όπως και σε μια φυσική τάξη.

– Ο καθηγητής «δίνει» οπτική πρόσβαση του «ψηφιακού του πίνακα» , όπου και γίνεται η παρουσίαση του μαθήματος (επίλυση ασκήσεων, μελέτη κειμένων κλπ…)

– Κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τον καθηγητή και τους συμμαθητές του, όπως και σε μια «φυσική τάξη»

– Η παρουσίαση του μαθήματος μπορεί να καταγραφεί (video ή φωτογραφίες) προκειμένου να αξιοποιηθεί από τους μαθητές και μετά τη λήξη του μαθήματος.

– Ο καθηγητής στο τέλος του μαθήματος, αναθέτει εργασίες στους μαθητές από τα εγχειρίδια που έχουν αποσταλεί στους μαθητές μας είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω ταχυδρομείου.   

ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα, αποστέλλονται στους μαθητές τα θέματα.

– Οι μαθητές οφείλουν να γράφουν το διαγώνισμα με ανοιχτή κάμερα, προκειμένου να επιτηρούνται. Σε περίπτωση οποιουδήποτε «κολλήματος» μπορεί την επιτήρηση να την αναλάβει ο κηδεμόνας του μαθητή.

– Μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου, οι μαθητές αποστέλλουν ηλεκτρονικά το διαγώνισμα στους καθηγητές τους για να διορθωθεί.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

– Κάθε εβδομάδα, αποστέλλουμε στους γονείς των μαθητών μας το «φύλλο εβδομαδιαίας αξιολόγησης» για κάθε μάθημα ξεχωριστά, στο οποίο οι κηδεμόνες ενημερώνονται για την πορεία των μαθητών μας.

– Σε προκαθορισμένες ημερομηνίες ή όποτε άλλοτε κριθεί σκόπιμο, υπάρχει προσωπική διαδικτυακή συνάντηση με τους γονείς.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Μάθημα από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού χώρου του μαθητή μας.

Απόλυτη συγκέντρωση στο μάθημα που δεν αποσπάται από εξωγενείς παράγοντες.

Εξοικονόμηση του χρόνου που χρειάζονται για τις μετακινήσεις οι μαθητές μας και οι γονείς τους.

– Πρόσβαση σε πολλούς και άρτια καταρτισμένους καθηγητές με χρόνια εμπειρίας, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας ή του κόσμου κι αν βρίσκεται ο μαθητής μας.  

Ανάληψη από εμάς της ευθύνης επίλυσης κάθε προβλήματος που αφορά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθητών μας, το συντονισμό πιθανόν «έξτρα» μαθημάτων που θα απαιτηθούν, την επιλογή του κατάλληλου καθηγητή ανά μάθημα κλπ, ώστε οι μαθητές μας να ασχοληθούν μόνο με το σημαντικότερο: το διάβασμά τους.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ:

που μένουν μακριά από αστικά κέντρα και έχουν δύσκολη πρόσβαση σε φροντιστήρια.

– που έχουν βαρύ πρόγραμμα και η μετακίνησή τους τους στερεί πολύτιμο χρόνο.

– που για οποιοδήποτε λόγω (τραυματισμού, υγείας …) δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν από το σπίτι τους.

– που θα ήθελαν να είναι στο ίδιο τμήμα και να συνεργαστούν αλλά δεν μένουν κοντά, οπότε αυτό δεν είναι εφικτό «δια ζώσης».

Έλληνες του εξωτερικού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ- ΚΟΣΤΟΣ

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν:

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ το κόστος κυμαίνεται από 12 ως 20 € η ώρα.

– ΤΜΗΜΑ ΑΜΙΓΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΩΣ 6 ΑΤΟΜΩΝ………..5 ως 9 € η ώρα.

– ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ και με «διαδικτυακούς» και με «φυσική παρουσία» μαθητές, στο οποίο οι διαδικτυακοί μαθητές συμμετέχουν στο μάθημα μέσω του οθόνης, ισότιμα με τους μαθητές που βρίσκονται στην τάξη με φυσική παρουσία ……………………………………………………………… 4 ως 7€ η ώρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ:  Το γυμνάσιο είναι καθοριστική βαθμίδα, για τη μετέπειτα εξέλιξη της προόδου των μαθητών. Μπαίνουν οι βάσεις των γνώσεων σε κύρια μαθήματα όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία, έκθεση, αρχαία… Οι γνώσεις που θα αποκτήσουν τώρα, θα τους ακολουθούν τα επόμενα χρόνια. Οπότε δεν αρκεί μόνο η απλή γνώση τους αλλά απαιτείται και η εμβάθυνση σε αυτά.

Α΄λυκείου: Η α΄ λυκείου είναι η τάξη «γνωριμίας» των μαθητών με τη νέα εκπαιδευτική βαθμίδα. Νέες απαιτήσεις, νέα ύλη, νέος τρόπος προσέγγισης της γνώσης. Κι αυτό πολλές φορές «σοκάρει» ακόμα και τους άριστους στο γυμνάσιο μαθητές.

Στο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑ βοηθάμε τους μαθητές να  θέσουν γερές βάσεις στα μαθήματα που είναι προαπαιτούμενα για την καλή πορεία τους, με σκοπό  όχι μόνο την κατάκτηση υψηλής βαθμολογίας στις τελικές εξετάσεις, αλλά κυρίως για να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα τους στη Β’ λυκείου να επιλέξουν όποια ομάδα προσανατολισμού επιθυμούν, χωρίς κενά και περιορισμούς λόγω έλλειψης της απαιτούμενης γνώσης.

Β΄λυκείου: Η Β’ λυκείου λειτουργεί όχι μόνο ως ένα βήμα παραπάνω στη λυκειακή εκπαίδευση των μαθητών μας αλλά και ως προθάλαμος της προετοιμασίας για τις εξετάσεις της Γ’ λυκείου. Ταυτόχρονα, λοιπόν  με την ύλη της β΄λυκείου, στο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑ ξεκινάμε και μαθήματα προετοιμασίας για την ύλη της γ΄ λυκείου ώστε οι μαθητές μας να αποκτήσουν μια πρώτη, χωρίς άγχος, επαφή με ό,τι έχουν να αντιμετωπίσουν στην επόμενη τάξη και στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Γ΄λυκείου: είναι η τάξη που πρέπει στο τέλος της ο μαθητής να αποδείξει τις γνώσεις που κατέκτησε σε όλη τη σχολική του διαδρομή, δίνοντας εισαγωγικές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η θερινή προετοιμασία είναι, ουσιαστικά, επιβεβλημένη, μιας και ο στόχος είναι να τελειώσει η ύλη νωρίς ώστε να ξεκινήσουν οι επαναλήψεις για την εμπέδωσή της.