ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΑ

1.ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ:

Δοκιμασμένο χρόνια και αδιαμφισβήτητα αποτελεσματικό, το μάθημα στο τραπέζι είναι η μέθοδος που πλεονεκτεί.

Δημιουργεί ομαδικό πνεύμα μεταξύ των μελών μιας δυναμικής ομάδας, η οποία καθοδηγείται από τον καθηγητή, στο κέντρο του τραπεζιού, δίπλα στους μαθητές, ο οποίος συμμετέχει και επικοινωνεί με τους μαθητές ως ηγέτης αλλά και ως μέλος της ομάδας αυτής.

2. ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΩ:

Προσκαλούμε και προτρέπουμε τους μαθητές μας να μελετάνε ΕΔΩ, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του φροντιστηρίου. Έτσι έχουμε συνεχώς την εποπτεία της μελέτης τους, επιλύουμε άμεσα τις απορίες τους και προβαίνουμε άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις.

Από τη βιβλιοθήκη του φροντιστηρίου οι μαθητές μπορούν να έχουν επιπλέον βοήθεια, χρησιμοποιώντας την. Η άμιλλα, η αλληλοβοήθεια και η συνεργασία των μαθητών ενισχύουν τη διαδικασία κατανόησης και εμπέδωσης της ύλης.

3. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ:

Οι εργασίες εμπέδωσης, αποτελούν μια καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές καλούνται ανά 15νθήμερο, να συμπληρώσουν την εργασία που τους δίνεται, με ανοιχτά βιβλία, με συνεργασία με τους συμμαθητές του και με την επίβλεψη του καθηγητή τους.

Με αυτό επιτυγχάνεται επανάληψη και εμπέδωση της ύλης, επίλυση αποριών, εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο συμπληρώνεται ένα διαγώνισμα ή μια εργασία, ώστε να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα.

4. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, οι μαθητές γράφουν 2ωρα διαγωνίσματα σε όλα τα μαθήματα. Οι μαθητές έχουν το πρόγραμμα διαγωνισμάτων όλης της χρονιάς από νωρίς, ώστε να προγραμματίζουν τη μελέτη τους.

Έτσι ελέγχουμε (και ελέγχουν) το βαθμό κατανόησης της διδαχθείσας ύλης και την πρόοδό τους, ώστε να προβούμε σε διορθωτικές κινήσεις όπου κρίνεται απαραίτητο.

5. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:

Διενεργούνται 3ώρα επαναληπτικά διαγωνίσματα σε όλη την ύλη σε τρεις χρονικές περιόδους:

– με την έναρξη των χειμερινών μαθημάτων (για τους μαθητές των θερινών τμημάτων)

-την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων

και την περίοδο των διακοπών του Πάσχα,

σε όλα τα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές, μαθήματα.

Αυτά τα διαγωνίσματα είναι του ύφους και του επιπέδου δυσκολίας των πανελλαδικών εξετάσεων, ώστε οι μαθητές να συνηθίζουν και να εξοικειώνονται με αυτό που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Έτσι ολοκληρώνεται η προετοιμασία, με μια ¨γενική πρόβα¨ εξετάσεων.

keep trying keep smil1ng